
Mediterrane pastasalade met gerookte makreel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
25.92 voor 4 pers.
Ingrediënten
350 gram Farfalle
1 stuk Rode ui
1 stuk Courgette
2 stuks Puntpaprika
1 stuk Avocado
8 stuks Zongedroogde tomaatjes
1 bosje Basilicum
300 gram Gerookte makreelfilet
60 gram Rucola
125 gram Tomaten tapenade
3 eetlepel Zwarte olijven
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de farfalle volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
2. Verwijder de schil van de rode ui en snijd in ringen. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de rode ui en courgette gedurende 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwijder de kroontjes en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter. Halveer de avocado. Verwijder de schil en pit, en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Hak de makreel grof.
4. Meng alle ingrediënten met elkaar. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper, zout of olijfolie. Serveer koud of lauwwarm.
Meer recepten in de categorie