Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane rode kool uit de wok

Mediterrane rode kool uit de wok

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 4 rundersaucijzen (Beter Leven)
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 600 g rode kool (zak)
  • 1 bakje cherrytomaatjes (250 g), gehalveerd
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 tl vloeibare honing
  • 75 g walnoten, grofgehakt
  • 6 takjes biologische tijm, alleen de blaadjes
  • 8 sneetjes rozijnenbrood (Korenlanders Rustiek krenten-rozijnenbol)
Mediterrane rode kool uit de wok product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de rundersaucijzen bruin en gaar in 15-20 minuten.
  2. Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie in een wok. Fruit hierin de ui 1 minuut. Schep de rode kool erdoor. Bak de kool in 6-8 minuten knapperig gaar. Voeg de tomaatjes toe en bak deze nog 2 minuten mee.
  3. Schenk de balsamicoazijn en honing bij de rode kool in de wok. Voeg de walnoten en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de mediterrane rode kool met het vlees over 4 borden. Serveer met het krenten- en rozijnenbrood.

Variatie

Voeg wat gedroogde appeltjes of krenten toe.

    Voedingswaarde

  • Kcal 740
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 52 g
  • Vet 44 g