
Mediterrane rode kool uit de wok
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
4 el olijfolie
4 rundersaucijzen (Beter Leven)
2 rode uien, gesnipperd
600 g rode kool (zak)
1 bakje cherrytomaatjes (250 g), gehalveerd
4 el balsamicoazijn
2 tl vloeibare honing
75 g walnoten, grofgehakt
6 takjes biologische tijm, alleen de blaadjes
8 sneetjes rozijnenbrood (Korenlanders Rustiek krenten-rozijnenbol)
Bereidingswijze
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de rundersaucijzen bruin en gaar in 15-20 minuten.
Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie in een wok. Fruit hierin de ui 1 minuut. Schep de rode kool erdoor. Bak de kool in 6-8 minuten knapperig gaar. Voeg de tomaatjes toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Schenk de balsamicoazijn en honing bij de rode kool in de wok. Voeg de walnoten en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de mediterrane rode kool met het vlees over 4 borden. Serveer met het krenten- en rozijnenbrood.
Variatietip!
Voeg wat gedroogde appeltjes of krenten toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
740 kcal
Vetten
44 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie