In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane rode kool uit de wok

Mediterrane rode kool uit de wok

Mediterrane rode kool uit de wok product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 el olijfolie
  • 4 rundersaucijzen (Beter Leven)
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 600 g rode kool (zak)
  • 1 bakje cherrytomaatjes (250 g), gehalveerd
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 tl vloeibare honing
  • 75 g walnoten, grofgehakt
  • 6 takjes biologische tijm, alleen de blaadjes
  • 8 sneetjes rozijnenbrood (Korenlanders Rustiek krenten-rozijnenbol)
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de rundersaucijzen bruin en gaar in 15-20 minuten.
Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie in een wok. Fruit hierin de ui 1 minuut. Schep de rode kool erdoor. Bak de kool in 6-8 minuten knapperig gaar. Voeg de tomaatjes toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Schenk de balsamicoazijn en honing bij de rode kool in de wok. Voeg de walnoten en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de mediterrane rode kool met het vlees over 4 borden. Serveer met het krenten- en rozijnenbrood.
Variatie
Voeg wat gedroogde appeltjes of krenten toe.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
52 g
vet
44 g
Kcal
740