Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane visstoof

Mediterrane visstoof

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 250 ml witte wijn
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g) ½ bakje oregano
  • 400 g kabeljauw(haasjes)
  • 1 kg panklare mosselen
  • ½ zak wokgarnalen rauw en gepeld (diepvries, à 300 g), ontdooid
  • Benodigdheden: grote braadpan of hapjespan
Mediterrane visstoof product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de ui in ringen en knoflook fijn. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de puntpaprika’s in ringen en verwijder de zaadlijsten. Roerbak 2 min. mee. Schenk de wijn erbij en voeg de tomaten en de helft van de oregano toe en breng aan de kook.
  2. 2 Snijd de kabeljauw in stukken van 4 cm, bestrooi met peper en zout. Voeg de vis en de mosselen (gooi gebroken schelpen weg) toe. Leg de deksel op de pan en kook op middelhoog vuur in ca. 8 min. gaar of tot de mosselen open zijn (verwijder nog gesloten mosselen). Voeg na 4 min. de garnalen toe en kook de stoof tot ze roze zijn. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de oregano. Lekker met venkelsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 569
  • Eiwit 67 g
  • Koolhydraten 26 g
  • Vet 17 g