
Mediterrane visstoof
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 rode ui
1 teen knoflook
3 el olijfolie
2 zoete puntpaprika’s
250 ml witte wijn
1 blik gepelde tomaten (400 g) ½ bakje oregano
400 g kabeljauw(haasjes)
1 kg panklare mosselen
½ zak wokgarnalen rauw en gepeld (diepvries, à 300 g), ontdooid
Benodigdheden: grote braadpan of hapjespan
Bereidingswijze
1 Snijd de ui in ringen en knoflook fijn. Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de puntpaprika’s in ringen en verwijder de zaadlijsten. Roerbak 2 min. mee. Schenk de wijn erbij en voeg de tomaten en de helft van de oregano toe en breng aan de kook.
2 Snijd de kabeljauw in stukken van 4 cm, bestrooi met peper en zout. Voeg de vis en de mosselen (gooi gebroken schelpen weg) toe. Leg de deksel op de pan en kook op middelhoog vuur in ca. 8 min. gaar of tot de mosselen open zijn (verwijder nog gesloten mosselen). Voeg na 4 min. de garnalen toe en kook de stoof tot ze roze zijn. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de oregano. Lekker met venkelsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
569 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
26 gram
Eiwitten
67 gram