Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mediterrane zalm met chorizokruim

Mediterrane zalm met chorizokruim

Ingrediënten

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 2 citroenen
  • 500 g zalm (4 porties)
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 g zoete trostomaatjes (PLUS Moment)
  • 1 bakje knoflookolijven (165 g)
  • 1 teen knoflook
  • 1 pakje chorizo iberico (60 g)
  • 1 kleine ciabatta (of ander niet al te vers brood)
  • 3 el kappertjes
  • Keukenmachine
Mediterrane zalm met chorizokruim product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de puntpaprika’s in ringen en verwijder de zaadlijsten. Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Leg de zalm in een ruime ovenschaal, bestrijk met 2 eetlepels olijfolie, besprenkel met de wijn en citroensap en bestrooi met zout en peper naar smaak. Leg de trostomaatjes, paprika en olijven ernaast en bak de zalm in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
  2. 2 Snijd de knoflook en chorizo fijn. Maal de ciabatta in de keukenmachine tot broodkruim. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en chorizo 3 min. Voeg het broodkruim toe en roerbak nog ca. 2 min. of tot goudbruin. Bestrooi de zalm met het chorizokruim, citroenrasp en de kappertjes. Serveer met partjes citroen.

Variatie

Ook lekker met roerbakspruitjes met walnoot, abrikoos en rozijn (verspakket). Of met romanescosteaks.

    Voedingswaarde

  • Kcal 630
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 18 g
  • Vet 45 g