
Mediterrane zalm met chorizokruim
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 zoete puntpaprika’s
2 citroenen
500 g zalm (4 porties)
3 el olijfolie
200 ml droge witte wijn
200 g zoete trostomaatjes (PLUS Moment)
1 bakje knoflookolijven (165 g)
1 teen knoflook
1 pakje chorizo iberico (60 g)
1 kleine ciabatta (of ander niet al te vers brood)
3 el kappertjes
Keukenmachine
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de puntpaprika’s in ringen en verwijder de zaadlijsten. Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Leg de zalm in een ruime ovenschaal, bestrijk met 2 eetlepels olijfolie, besprenkel met de wijn en citroensap en bestrooi met zout en peper naar smaak. Leg de trostomaatjes, paprika en olijven ernaast en bak de zalm in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
2 Snijd de knoflook en chorizo fijn. Maal de ciabatta in de keukenmachine tot broodkruim. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en chorizo 3 min. Voeg het broodkruim toe en roerbak nog ca. 2 min. of tot goudbruin. Bestrooi de zalm met het chorizokruim, citroenrasp en de kappertjes. Serveer met partjes citroen.
Variatietip!
Ook lekker met roerbakspruitjes met walnoot, abrikoos en rozijn (verspakket). Of met romanescosteaks.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
630 kcal
Vetten
45 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
32 gram
Meer recepten in de categorie