

Melanzane alla Parmigiana met ciabatta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Vegetarisch
12.70 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Aubergine
75 ml Olijfolie mild
1 stuk Rode ui
2 tenen Knoflook
690 gram Passata
400 gram Tomatenblokjes
100 gram Parmezaanse kaas
1 Bol Mozzarella
3 takjes Basilicum
4 stuks Ciabattina
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in langwerpige plakken van 1-2 centimeter dik. Verwarm een grillpan op hoog vuur en smeer alle aubergineplakken in met olijfolie. Grill de aubergineplakken in meerdere porties. Kruid met peper en zout.
2. Snipper ondertussen de rode ui, plet de tenen knoflook en verwarm een saus- of hapjespan met olijfolie. Fruit hierin de rode ui met de knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de passata en tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat pruttelen tot alle aubergineplakken zijn gegrild.
3. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella in plakjes. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie en scheur de basilicum in grove stukken.
4. Verdeel twee eetlepels van de saus over de bodem van de schaal en leg hierop een laag aubergineplakken. Leg hierop de volgende lagen: tomatensaus, Parmezaanse kaas, aubergine, tomatensaus, mozzarella, aubergine, tomatensaus, Parmezaanse kaas, aubergine, tomatensaus, mozzarella, Parmezaanse kaas en basilicum. Besprenkel met extra vierge olijfolie en bak 15-20 minuten in de oven.
5. Leg de laatste 5-10 minuten de ciabattina’s naast de schaal in de oven en bak krokant. Scheur de broodjes in stukken en serveer bij de melanzane alla parmigiana.
Meer recepten in de categorie