
Melanzane
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
400 ml Heinz Tomato Frito
4 aubergines in plakjes van 1 cm gesneden
4 el olijfolie
1 el gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
400 g spinazie
50 ml water
150 ml bechamelsaus (gekocht of zelfgemaakt)
100 g geraspte mozzarella
50 g geraspte Parmezaan
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 . Bestrijk plakken aubergine aan beide kanten met olijfolie en bestrooi met gedroogde oregano en basilicum naar smaak. Verdeel over bakplaten en rooster 30 minuten in de oven, halverwege keren.
3. Stoof de spinazie in een pan met 50 ml water tot het zacht is. Laat uitlekken op een zeef.
4. Vet een braadpan in, beleg met een enkele laag aubergineplakken, voeg vervolgens ¼ van de Heinz Tomato Frito en ¼ van de spinazie toe. Herhaal dit en eindig met aubergineplakken. Schep de bechamelsaus
over de laatste laag aubergine heen en verdeel de mozzarella en parmezaan gelijkmatig.
5. Bak de ovenschotel 30-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
6. Serveer met sneetjes brood om al die geweldige saus van je bord te vegen!"