
Melkpudding met honing, abrikozen en noten
4 pers.
ca. 260 min
Arabisch
Ingrediënten
6 el Maizena
500 ml volle melk
80 g kristalsuiker
6 halve abrikozen op sap, uitgelekt
20 g blanke amandelen, ongezouten
15 g pistachenoten, ongezouten
2 el honing
Bereidingswijze
Roer de Maizena met de helft van de melk in een steelpan glad. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Giet de resterende melk, 200 milliliter water en de suiker bij het mengsel.
Verwarm de melk voorzichtig op middelhoog vuur, terwijl je roert met een garde. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en het geheel dikker begint te worden. Verwarm en roer nog ongeveer 2 minuten door, totdat het de dikte heeft van vla. Haal de pan van het vuur en giet de melkpudding in 4 bakjes of mooie glazen. Laat ten minste 4 uur (of tot maximaal 48 uur) opstijven in de koelkast.
Snijd de abrikozen in grove stukken en hak de noten grof. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en geuren. Haal de pan van het vuur en voeg de honing toe.
Verdeel de abrikozen over de melkpudding en garneer met de noten.