Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Melkpudding met honing, abrikozen en noten

Melkpudding met honing, abrikozen en noten

Ingrediënten

  • 6 el Maizena
  • 500 ml volle melk
  • 80 g kristalsuiker
  • 6 halve abrikozen op sap, uitgelekt
  • 20 g blanke amandelen, ongezouten
  • 15 g pistachenoten, ongezouten
  • 2 el honing
Melkpudding met honing, abrikozen en noten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 260 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer de Maizena met de helft van de melk in een steelpan glad. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Giet de resterende melk, 200 milliliter water en de suiker bij het mengsel.
  2. Verwarm de melk voorzichtig op middelhoog vuur, terwijl je roert met een garde. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en het geheel dikker begint te worden. Verwarm en roer nog ongeveer 2 minuten door, totdat het de dikte heeft van vla. Haal de pan van het vuur en giet de melkpudding in 4 bakjes of mooie glazen. Laat ten minste 4 uur (of tot maximaal 48 uur) opstijven in de koelkast.
  3. Snijd de abrikozen in grove stukken en hak de noten grof. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en geuren. Haal de pan van het vuur en voeg de honing toe.
  4. Verdeel de abrikozen over de melkpudding en garneer met de noten.