Meloengranita met basilicum - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meloengranita met basilicum

Meloengranita met basilicum

Meloengranita met basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 195 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 ml zoete witte wijn
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 piel de sapo meloen
  • 8 blaadjes verse basilicum (biologisch) + extra om te garneren
  • 1 pitaya (drakenvrucht)
  • 4 carambola’s
  • EXTRA blender of staafmixer, diepvriesbak
Bereiden
Breng de wijn aan de kook en roer de suiker erdoor tot hij is opgelost. Laat afkoelen. 
Snij ondertussen de meloen in parten. Verwijder de zaadjes met een lepel en snij het vruchtvlees van de schil en daarna in grove stukken. Doe de stukken meloen in een blender of een hoge kom (als je een staafmixer gebruikt). Voeg de afgekoelde wijn en blaadjes basilicum toe en pureer glad. 
Schep dit mengsel in een platte bak die geschikt is voor de vriezer. Zet hem een half uurtje in de vriezer en schep alles door elkaar. Schraap ook het ijs van de randjes. Zet weer terug in de vriezer. Roer het mengsel elk half uur door tot het bevroren is. Door regelmatig te roeren, ontstaat een soort schaaf ijs (slush puppy). Dek af met vershoudfolie tot gebruik. 
Roer de granita voor het serveren nog even los en serveer in glaasjes of kommetjes. Garneer met in dunne schijfjes gesneden pitaya en carambola en kleine blaadjes basilicum.
Variatie
Serveertip: schenk de rest van de wijn in kleine glaasjes. Alternatief: het grootste deel van de alcohol in de wijn verdwijnt tijdens het koken, maar wil je toch liever geen alcohol gebruiken, neem dan wit druivensap of gewoon water. Voeg in het laatste geval nog een schepje suiker toe, anders is de smaak te waterig.

Voedingswaarde

eiwit
0 g
koolhydraten
16 g
vet
0 g
Kcal
95