Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meloengranita met basilicum

Meloengranita met basilicum

Ingrediënten

  • 200 ml zoete witte wijn
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 piel de sapo meloen
  • 8 blaadjes verse basilicum (biologisch) + extra om te garneren
  • 1 pitaya (drakenvrucht)
  • 4 carambola’s
  • EXTRA blender of staafmixer, diepvriesbak
Meloengranita met basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 195 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng de wijn aan de kook en roer de suiker erdoor tot hij is opgelost. Laat afkoelen. 
  2. Snij ondertussen de meloen in parten. Verwijder de zaadjes met een lepel en snij het vruchtvlees van de schil en daarna in grove stukken. Doe de stukken meloen in een blender of een hoge kom (als je een staafmixer gebruikt). Voeg de afgekoelde wijn en blaadjes basilicum toe en pureer glad. 
  3. Schep dit mengsel in een platte bak die geschikt is voor de vriezer. Zet hem een half uurtje in de vriezer en schep alles door elkaar. Schraap ook het ijs van de randjes. Zet weer terug in de vriezer. Roer het mengsel elk half uur door tot het bevroren is. Door regelmatig te roeren, ontstaat een soort schaaf ijs (slush puppy). Dek af met vershoudfolie tot gebruik. 
  4. Roer de granita voor het serveren nog even los en serveer in glaasjes of kommetjes. Garneer met in dunne schijfjes gesneden pitaya en carambola en kleine blaadjes basilicum.

Variatie

Serveertip: schenk de rest van de wijn in kleine glaasjes. Alternatief: het grootste deel van de alcohol in de wijn verdwijnt tijdens het koken, maar wil je toch liever geen alcohol gebruiken, neem dan wit druivensap of gewoon water. Voeg in het laatste geval nog een schepje suiker toe, anders is de smaak te waterig.

    Voedingswaarde

  • Kcal 95
  • Eiwit 0 g
  • Koolhydraten 16 g
  • Vet 0 g