
Meloensalade met mozzarella en gedroogde ham
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
95.72 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Cantaloupe meloen
2 stuks Avocado
500 gram Snoeptomatenmix
2 stuks Trostomaten
1 stuk Komkommer
1 bosje Basilicum
2 theelepel Citroenrasp
250 gram Mozzarella di bufala
150 gram Schwarzwalder schinken
1 stuk Stokbrood
Bereidingswijze
1. Halveer de meloen en schep de pitjes eruit met een lepel. Snijd met een mes de schil van de meloen en snijd het vruchtvlees in stukken. Verwijder de schil en pitten van de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de trostomaten in grove stukken. Verwijder de uiteindes van de komkommer en maak dunne komkommerlinten met een dunschiller. Scheur de grote basilicumblaadjes in grove stukken.
3. Meng de meloen, tomaten, komkommer en basilicumblaadjes met elkaar. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, zwarte peper en de citroenrasp. Verdeel over vier borden.
4. Scheur de mozzarella in grove stukken en verdeel samen met de schwarzwalder schinken over de borden. Scheur het stokbrood in stukken en serveer bij de salade.
Meer recepten in de categorie