Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meloensoepje met ham

Meloensoepje met ham

Ingrediënten

  • 1 rijpe Galiameloen
  • 1 sinaasappel
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 bosje basilicum
  • 50 g gedroogde ham
Meloensoepje met ham product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bak de gedroogde ham in een droge pan krokant en laat iets uitlekken op keukenpapier.
  2. Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit.
  3. Steek met een meloenboor (of een lepeltje) 10 bolletjes uit de meloen.
  4. Meng de bolletjes met een scheut olijfolie en flink wat versgemalen zwarte peper.
  5. Schraap met een lepel de rest van het vruchtvlees van de meloenschil en schep in een kom.
  6. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
  7. Voeg de peper, het sap van een sinaasappel en de Griekse yoghurt toe en pureer met de blender tot een gladde soep.
  8. Pluk en scheur de basilicum in stukjes.
  9. Giet de soep in de glaasjes en verdeel de meloenbolletjes erover.
  10. Garneer met in stukjes gebroken ham en een paar druppels olijfolie.