Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meloensoepje met ham

Meloensoepje met ham

Meloensoepje met ham product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 rijpe Galiameloen
  • 1 sinaasappel
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1 bosje basilicum
  • 50 g gedroogde ham
Bereidingsvideo
Bereiden
Bak de gedroogde ham in een droge pan krokant en laat iets uitlekken op keukenpapier.
Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit.
Steek met een meloenboor (of een lepeltje) 10 bolletjes uit de meloen.
Meng de bolletjes met een scheut olijfolie en flink wat versgemalen zwarte peper.
Schraap met een lepel de rest van het vruchtvlees van de meloenschil en schep in een kom.
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
Voeg de peper, het sap van een sinaasappel en de Griekse yoghurt toe en pureer met de blender tot een gladde soep.
Pluk en scheur de basilicum in stukjes.
Giet de soep in de glaasjes en verdeel de meloenbolletjes erover.
Garneer met in stukjes gebroken ham en een paar druppels olijfolie.