
Meloensoepje met ham
4 pers.
ca. 15 min
Grieks
Ingrediënten
1 rijpe Galiameloen
1 sinaasappel
125 ml Griekse yoghurt
1 bosje basilicum
50 g gedroogde ham
Bereidingswijze
Bak de gedroogde ham in een droge pan krokant en laat iets uitlekken op keukenpapier.
Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit.
Steek met een meloenboor (of een lepeltje) 10 bolletjes uit de meloen.
Meng de bolletjes met een scheut olijfolie en flink wat versgemalen zwarte peper.
Schraap met een lepel de rest van het vruchtvlees van de meloenschil en schep in een kom.
Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
Voeg de peper, het sap van een sinaasappel en de Griekse yoghurt toe en pureer met de blender tot een gladde soep.
Pluk en scheur de basilicum in stukjes.
Giet de soep in de glaasjes en verdeel de meloenbolletjes erover.
Garneer met in stukjes gebroken ham en een paar druppels olijfolie.