Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meringuemandjes

Meringuemandjes

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 1 el citroensap
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 125 g poedersuiker
  • 10 g maïzena
  • gemengde paaseitjes om de bakjes te vullen
  • EXTRA mixer, zeef, bakplaat, bakpapier
Meringuemandjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 255 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 90ºC. Mix de eiwitten met het citroensap in een vetvrije kom tot ze beginnen te schuimen.
  2. Voeg dan al kloppende de suiker toe en blijf een paar minuten mixen tot het schuim stevig is en glanst. Het schuim moet rechtop blijven staan als je de gardes van de mixer eruit haalt.
  3. Zeef de poedersuiker en maïzena erboven en spatel er luchtig doorheen.
  4. Maak met een lepel 8 hoopjes meringue, op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van bakjes. Bak de meringues 2 uur in de oven. Draai de oven uit en laat ze er nog 2 uur in staan.

    Voedingswaarde

  • Kcal 140
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 33 g
  • Vet 0 g