
Meringuemandjes
8 pers.
ca. 255 min
Overig
Ingrediënten
4 eiwitten
1 el citroensap
125 g fijne kristalsuiker
125 g poedersuiker
10 g maïzena
gemengde paaseitjes om de bakjes te vullen
EXTRA mixer, zeef, bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 90ºC. Mix de eiwitten met het citroensap in een vetvrije kom tot ze beginnen te schuimen.
Voeg dan al kloppende de suiker toe en blijf een paar minuten mixen tot het schuim stevig is en glanst. Het schuim moet rechtop blijven staan als je de gardes van de mixer eruit haalt.
Zeef de poedersuiker en maïzena erboven en spatel er luchtig doorheen.
Maak met een lepel 8 hoopjes meringue, op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van bakjes. Bak de meringues 2 uur in de oven. Draai de oven uit en laat ze er nog 2 uur in staan.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
140 kcal
Koolhydraten
33 gram
Eiwitten
2 gram