Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Meringuemandjes

Meringuemandjes

Meringuemandjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 255 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eiwitten
  • 1 el citroensap
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 125 g poedersuiker
  • 10 g maïzena
  • gemengde paaseitjes om de bakjes te vullen
  • EXTRA mixer, zeef, bakplaat, bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 90ºC. Mix de eiwitten met het citroensap in een vetvrije kom tot ze beginnen te schuimen.
Voeg dan al kloppende de suiker toe en blijf een paar minuten mixen tot het schuim stevig is en glanst. Het schuim moet rechtop blijven staan als je de gardes van de mixer eruit haalt.
Zeef de poedersuiker en maïzena erboven en spatel er luchtig doorheen.
Maak met een lepel 8 hoopjes meringue, op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van bakjes. Bak de meringues 2 uur in de oven. Draai de oven uit en laat ze er nog 2 uur in staan.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
33 g
vet
0 g
Kcal
140