
Messy tiramisu met mineola en chocolade
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
Ingrediënten
2 vrije uitloopeieren (Beter Leven 2 sterren)
30 gram kristalsuiker
250 gram mascarpone
4 mineola’s
12 lange vingers
100 ml sterke espresso
50 gram pure chocolade
optioneel: 2 eetlepels Amaretto
Bereidingswijze
Klop de eieren met de kristalsuiker luchtig tot het verdubbeld is in volume.
Roer de mascarpone los en spatel het eiermengsel erdoor.
Breng op smaak met de fijne rasp van 1 mineola.
Hak de chocolade fijn.
Breek de lange vingers in grote stukken en meng de koffie eventueel met de Amaretto.
Snijd de mineola’s in partjes en ontdoe van alle vliesjes.
Verdeel een lepel van het mascarponemengsel over 4 glazen of bakjes en verdeel hier een beetje chocolade en een paar partjes mineola over.
Haal de lange vingers kort door de koffie en verdeel de helft over 4 glazen of bakjes.
Herhaal met de resterende ingrediënten en top met de chocolade.
Variatietip!
Let op: Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Meer recepten in de categorie