
Met geitenkaas gevulde zoete puntpaprika’s op een bedje van bulgur
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 Min
Ingrediënten
125 g zachte geitenkaas
4 zoete puntpaprika’s
2 handjes walnoten
2 el honing
2 aubergines
1 tl oregano gedroogd
1 teentje knoflook
1 citroen
150 g bulgur
5 el olijfolie
75 g gewassen spinazie
Extra
Weber siliconenkwast
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Meng de bulgur met 300 ml kokend water en laat 10 minuten met een deksel erop weken. Roer vervolgens met een vork door en laat op een schaal afkoelen.
Rasp de citroen en pers het sap uit, voeg toe aan de bulgur samen met 2 eetlepels olijfolie. Zodra de bulgur afgekoeld is de spinazie toevoegen en erdoor mengen.
Pel en pers de knoflook uit en meng met de overige olijfolie en oregano. Snijd de aubergines over de lengte in plakken van 1 cm dik. Bestrijk met een kwast de plakken met de knoflook-oregano olie en gril aan beide kanten 2-3 minuten tot er mooie grilstrepen ontstaan.
Halveer de zoete puntpaprika’s over de lengte, verwijder de zaadjes en vul de paprika’s met geitenkaas, walnoten en honing. Plaats de paprika’s op een vel aluminiumfolie 6-8 minuten op de barbecue.
Verdeel de aubergines speels over de bulgur samen met de gevulde zoete puntpaprika’s.
Meer recepten in de categorie