
Mexicaanse bonensoep
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
3 uien (grof gehakt)
3 teentjes knoflook (gepeld)
3 tomaten (in blokjes)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
2 blikken zwarte bonen
750 milliliter groentebouillon
3 eetlepels zonnebloemolie
2 tortillawraps (in reepjes)
6 eetlepels crème fraîche
2 avocado's (in plakjes)
0.5 rode pepers (in ringetjes)
Bereidingswijze
1. Pureer de ui met de knoflook, tomaten, specerijen, de helft van de bonen en alle bouillon glad. Verhit 1 eetlepel olie op middelhoge stand.
2. Voeg de soep vervolgens toe en kook circa 30 minuten op middelhoge stand. Voeg de rest van de bonen toe en kook circa 10 minuten verder.
3. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de tortillareepjes in 3-5 minuten krokant. Verdeel de soep over 4 kommen.
4. Lepel de crème fraîche in het midden en garneer met de tortillareepjes, avocado en rode peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
660 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
47 gram
Vezels
18 gram
Eiwitten
18 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie