Mexicaanse burger met zoete aardappel friet en avocado dip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks grillburgers
2 stuks avocado's
2 stuks komkommers
1 stuk rode ui
20 gram koriander
150 gram Griekse yoghurt
150 gram cherrytomaten
1 stuk limoen
3 theelepels paprikapoeder
4 stuks zoete aardappelen
4 stuks broodjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snipper de rode ui. Was de zoete aardappel en snijd in repen. Verwijder de pit uit de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de komkommer doormidden en schaaf in flinterdunne plakken. Hak de koriander fijn, pers het sap uit de limoen en snijd de cherrytomaatjes in blokjes.
3. Verdeel de zoete aardappel frites over een met bakpapier beklede bakplaat, meng een scheut olijfolie met 2 theelepels paprikapoeder en bestrijk de frites hiermee. Bak in de oven in 30 minuten gaar en knapperig.
4. Prak ondertussen 1 avocado fijn en meng samen met de rode ui, de tomaatjes, het limoensap en de helft van de koriander tot een frisse salsa. Pureer de overgebleven avocado met de Griekse yoghurt, de overgebleven paprikapoeder en de koriander tot een gladde dipsaus.
5. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de grillburgers in 5 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin.
6. Snijd de broodjes open, leg op elk broodje een burger, volg met een flinke eetlepel avocadosalsa, leg de komkommerplakken gekruld hier bovenop en sluit af met het kapje.
7. Verdeel de burgers over de borden, serveer met de zoete aardappel friet en de avocadodip.
Tip: Spice de burgers up met wat jalapeño pepers!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2263 Kj
Calorieën
538 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie