
Mexicaanse gehakt tortilla met frisse rode kool salade
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
1 zakje tacokruiden
8 stuks tortillawraps
1 stronk kluitsla
0 stuk citroen
1 stuk rode ui
2 stuks gele paprika's
300 gram rode kool
150 gram peen Julienne
20 gram platte peterselie
Bereidingswijze
1. Verhit een koekenpan en rul het gehakt. Pel en snipper de rode ui. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Voeg de rode ui en de paprika toe en bak 5 minuten mee met het gehakt. Voeg de taco mix kruiden toe en bak nog 2 minuten mee.
2. Hak de peterselie fijn en meng met de rode kool en de wortelreepjes. Voeg een eetlepel olijfolie toe en het sap van een halve citroen.
3. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de sla en verdeel over de tortilla’s, schep het gehaktmengsel erin en vouw de tortilla’s op.
4. Serveer de gehak tortilla’s samen met de frisse rode kool salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2580 Kj
Calorieën
616 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
62 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
35 gram