Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse gehakt tortilla met frisse rode kool salade

Mexicaanse gehakt tortilla met frisse rode kool salade

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zakje tacokruiden
  • 8 stuks tortillawraps
  • 1 stronk kluitsla
  • 0 stuk citroen
  • 1 stuk rode ui
  • 2 stuks gele paprika's
  • 300 gram rode kool
  • 150 gram peen Julienne
  • 20 gram platte peterselie
Mexicaanse gehakt tortilla met frisse rode kool salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verhit een koekenpan en rul het gehakt. Pel en snipper de rode ui. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Voeg de rode ui en de paprika toe en bak 5 minuten mee met het gehakt. Voeg de taco mix kruiden toe en bak nog 2 minuten mee.
  2. 2. Hak de peterselie fijn en meng met de rode kool en de wortelreepjes. Voeg een eetlepel olijfolie toe en het sap van een halve citroen.
  3. 3. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de sla en verdeel over de tortilla’s, schep het gehaktmengsel erin en vouw de tortilla’s op.
  4. 4. Serveer de gehak tortilla’s samen met de frisse rode kool salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 616
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 62 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 8