
Warme dips: Mexicaanse gehaktdip
4 pers.
ca. 15 min
Mexicaans
Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
1 rode peper
200 g mager rundergehakt
1 tl gemalen komijn
¼ tl gemalen kaneel
1 tl paprikapoeder
400 ml tomatenblokjes in blik
200 g chilibonen uit blik
2 el koriander
½ limoen
Bereidingswijze
Pel de ui en knoflook en snipper samen met de rode peper. Verwarm een pan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en fruit hierin het ui-mengsel. Voeg het gehakt toe en bak mee. Breng op smaak met peper, zout en de specerijen. Voeg wanneer het vlees gaar is de tomatenblokjes toe. Laat 10 minuutjes pruttelen. Spoel de bonen af en voeg toe aan het gehaktmengsel. Warm kort mee en hak de koriander grof. Serveer de gehaktdip met de koriander en een partje limoen.