
Mexicaanse gehaktgratin
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 eetlepels olijf- of arachideolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 gram rundergehakt
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 blik (400 g) tomatenblokjes
1 blik (400 g) mais, uitgelekt
2 bananen, in plakjes
100 gram geraspte jongbelegen kaas
Bereidingswijze
Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt, chili, kaneel, zout en peper toe en bak rul. Meng de tomatenblokjes met sap, mais en bananen erdoor en verwarm 3-4 minuten. Verwarm de ovengrill. Schep het gehaktmengsel in een lage ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de ovenschaal 10 cm onder de hete grill en laat de kaas in 2-3 minuten smelten. Lekker met rijst of kidneybonen.
Variatietip!
Vervang de kaas door grof geraspte mozzarella. In plaats van kaneel is komijn ook lekker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
560 kcal
Vetten
35 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
33 gram