Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse gehaktgratin

Mexicaanse gehaktgratin

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 g) mais, uitgelekt
  • 2 bananen, in plakjes
  • 100 gram geraspte jongbelegen kaas
Mexicaanse gehaktgratin product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt, chili, kaneel, zout en peper toe en bak rul. Meng de tomatenblokjes met sap, mais en bananen erdoor en verwarm 3-4 minuten. Verwarm de ovengrill. Schep het gehaktmengsel in een lage ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de ovenschaal 10 cm onder de hete grill en laat de kaas in 2-3 minuten smelten. Lekker met rijst of kidneybonen.

Variatie

Vervang de kaas door grof geraspte mozzarella. In plaats van kaneel is komijn ook lekker.

    Voedingswaarde

  • Kcal 560
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Vet 35 g