1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse gehaktgratin

Mexicaanse gehaktgratin

Mexicaanse gehaktgratin product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 g) mais, uitgelekt
  • 2 bananen, in plakjes
  • 100 gram geraspte jongbelegen kaas
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt, chili, kaneel, zout en peper toe en bak rul. Meng de tomatenblokjes met sap, mais en bananen erdoor en verwarm 3-4 minuten. Verwarm de ovengrill. Schep het gehaktmengsel in een lage ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de ovenschaal 10 cm onder de hete grill en laat de kaas in 2-3 minuten smelten. Lekker met rijst of kidneybonen.
Variatie
Vervang de kaas door grof geraspte mozzarella. In plaats van kaneel is komijn ook lekker.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 33 g
  • koolhydraten
  • 25 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 560
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie