Mexicaanse gevulde zoete aardappel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
0 zout
0 olijfolie
0 peper
212 ml zwarte bonen
212 gram maïskorrels
500 gram yoghurt
200 gram geraspte kaas
1 stuk ui
1 bosje koriander
1 kg zoete aardappelen
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook en kook de zoete aardappelen in 10-12 minuten gaar.
2. Was de zwarte bonen en de mais. Pel en snipper de ui fijn en hak de koriander fijn.
3. Giet de pan zoete aardappelen af. Snijd de zoete aardappelen over de lengte in en verwijder het binnenste voorzichtig met een lepel.
4. Doe de uitgeschraapte zoete aardappel in een kom samen met de ui, de mais, de zwarte bonen en de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.
5. Vul de zoete aardappel met het aardappelmengsel. Vet een ovenschaal in met een scheutje olie en leg de zoete aardappelen erin. Bak de zoete aardappelen voor 10 minuten in de oven.
6. Pers de knoflook uit boven een kommetje, voeg de yoghurt toe en meng door elkaar.
7. Verdeel de gevulde zoete aardappelen over de borden en garneer met de yoghurtsaus en de koriander.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2886 Kj
Calorieën
688 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
106 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
18 gram
Eiwitten
32 gram
Meer recepten in de categorie