Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse kipstoof met bonen-mais salade

Mexicaanse kipstoof met bonen-mais salade

Ingrediënten

  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 16 gram fajitakruiden
  • 140 gram maïskorrels
  • 120 gram kidneybonen
  • 250 ml Mexicaans bier
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuks rode uien
  • 4 stuks tomaten
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk gele paprika
  • 20 gram koriander
Mexicaanse kipstoof met bonen-mais salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel de rode ui en snijd in partjes. Snijd de paprika’s in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de rode ui 1 minuut aan. Voeg de kipblokjes toe en bak in 4 minuten rondom bruin.
  4. Voeg vervolgens de helft van het zakje kruiden en de Desperados toe en laat het geheel 10 minuten op laag vuur garen. Voeg tot slot de paprika’s toe en laat nog 5 minuten garen.
  5. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Doe dit ook met de tomaten. Hak de koriander fijn.
  6. Spoel de kidneybonen af en meng met de mais, de komkommer, de tomaten en de koriander.
  7. Verdeel de kipstoof over de borden en serveer met de rijst en de bonen-mais salade.
  8. Tip: Voeg een rode peper toe voor extra pittigheid.

    Voedingswaarde

  • Kcal 567
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 87 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 9