
Mexicaanse kipstoof met bonen-mais salade
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
300 gram kipfiletblokjes
16 gram fajitakruiden
140 gram maïskorrels
120 gram kidneybonen
250 ml Mexicaans bier
300 gram zilvervliesrijst
2 stuks rode uien
4 stuks tomaten
1 stuk komkommer
1 stuk rode paprika
1 stuk gele paprika
20 gram koriander
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel de rode ui en snijd in partjes. Snijd de paprika’s in blokjes.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de rode ui 1 minuut aan. Voeg de kipblokjes toe en bak in 4 minuten rondom bruin.
4. Voeg vervolgens de helft van het zakje kruiden en de Desperados toe en laat het geheel 10 minuten op laag vuur garen. Voeg tot slot de paprika’s toe en laat nog 5 minuten garen.
5. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Doe dit ook met de tomaten. Hak de koriander fijn.
6. Spoel de kidneybonen af en meng met de mais, de komkommer, de tomaten en de koriander.
7. Verdeel de kipstoof over de borden en serveer met de rijst en de bonen-mais salade.
Tip: Voeg een rode peper toe voor extra pittigheid.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2384 Kj
Calorieën
567 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
87 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
28 gram