
Mexicaanse laagjessalade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mexicaans
Ingrediënten
200 gram meergranenrijst
1 limoen (sap)
4 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels komijnpoeder (djinten)
1 bosje koriander (fijngehakt)
1 rode ui (gesnipperd)
400 gram zwarte bonen (uitgelekt, blik)
1 zakje kropsla
2 tomaten (in plakjes)
300 gram mais (uitgelekt, blik)
2 avocado's (in plakjes)
125 milliliter zure room
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2. Klop intussen een dressing van het limoensap, de zonnebloemolie, komijnpoeder en de helft van de koriander.
3. Meng de rode ui, bonen en de dressing door de rijst en breng op smaak met zout en peper.
4. Leg de blaadjes sla op de bodem van een trifleschaal of grote glazen. Schep de bonenrijst erop. Leg de plakken tomaat erop, dan de mais en vervolgens de avocado.
5. Meng de zure room met 2 eetlepels water, roer de rest van de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met deze romige dressing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
660 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
61 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie