
Mexicaanse maïssoep met avocado toast
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
23.80 voor 4 pers.
Ingrediënten
800 gram Pureersoep mais
1200 ml Groentebouillon
100 gram Spekreepjes
4 sneetjes Volkoren brood
2 stuks Avocado
100 gram Feta
1 bosje Koriander
2 stuks Jalapeño peper
100 gram Mais in blik
Bereidingswijze
1. Benodigdheden: staafmixer, blender of keukenmachine.
2. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie. Fruit hierin de soepgroenten gedurende 5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 10-15 minuten op laag vuur en pureer glad.
3. Verwarm ondertussen een koekenpan met de spekreepjes en bak in hun eigen vet krokant. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en hak fijn. Rooster de boterhammen krokant. Snijd de avocado in dunne plakjes.
4. Verbrokkel de feta en hak de korianderblaadjes grof. Verwijder het kroontje van de pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne ringetjes. Laat de maïs uitlekken. Meng de spekjes met de feta, koriander, peper en maïs.
5. Verdeel de avocado over het brood en prak met een vork. Breng op smaak met peper, zout en een beetje extra vierge olijfolie. Serveer de soep in vier diepe kommen en garneer met het fetamengsel. Serveer met de avocado toast.
Meer recepten in de categorie