
Mexicaanse maïssoep
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
3 eetlepels zonnebloemolie
400 gram preien (panklaar, grof gesneden)
1.5 eetlepels Mexicaanse kruiden (kruidenmix)
2 blikken mais (uitgelekt, à 300 g)
1 liter groentebouillon
250 milliliter kookzuivel
160 gram vegetarische kipstukjes
1 blik zwarte bonen (afgespoeld, uitgelekt, 400 g)
1 beker zure room (à 125 g)
1 avocado (in blokjes)
15 gram koriander (grof gesneden)
Bereidingswijze
1. Verhit 1 el olie in een (soep)pan en bak de prei met 1 el Mexicaanse kruiden 5 min. op een lage stand. Voeg de maïs, bouillon en kookzuivel toe, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes garen.
2. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegetarische kipstukjes met de rest van de Mexicaanse kruiden 8 min. op een middelhoge stand. Schep regelmatig om.
3. Neem de soep van de warmtebron en pureer met de staafmixer.
4. Doe de kipstukjes, zwarte bonen, zure room, avocado en koriander in schaaltjes en zet op tafel. Schep de soep in diepe borden en serveer met de toppings.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
591 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
36 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
21 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie