Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Ingrediënten

  • 1 prei, in stukken van 5 cm
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 1 rode of gele paprika, zonder zaadjes, in repen
  • 1 courgette, in dikke plakken
  • 1 rode ui, in partjes
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 theel. chilipoeder of paprikapoeder
  • 1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
  • 1 blik kidneybonen (rode bonen) (400 g), uitgelekt
  • 200 g ricotta
  • 75 ml halfvolle melk (Melkan)
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 2 eetl. volkorenbroodkruim
Mexicaanse ovenschotel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de prei, broccoli, paprika, courgette, ui en knoflook in een kom. Sprenkel de olijfolie erover, voeg chilipoeder, komijn en oregano toe en schud goed om. Schep het groentemengsel in de ovenschaal. Rooster de groenten 15 minuten in het midden van de oven. Voeg de tomatenblokjes en bonen toe, schep even om en zet het gerecht nog 10 minuten in de oven. Meng intussen de ricotta met de melk en meng de kaas met het broodkruim. Verdeel het ricottamengsel over de schotel en strooi het kaasmengsel erover. Zet het gerecht nog 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.

    Voedingswaarde

  • Kcal 860
  • Eiwit 45 g
  • Koolhydraten 57 g
  • Vet 50 g