
Mexicaanse ovenschotel
2 pers.
ca. 50 min
Overig
Ingrediënten
1 prei, in stukken van 5 cm
200 g broccoli, in roosjes
1 rode of gele paprika, zonder zaadjes, in repen
1 courgette, in dikke plakken
1 rode ui, in partjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
3 eetl. olijfolie
1 theel. chilipoeder of paprikapoeder
1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
1 theel. gedroogde oregano
1 blik tomatenblokjes op sap (400 g)
1 blik kidneybonen (rode bonen) (400 g), uitgelekt
200 g ricotta
75 ml halfvolle melk (Melkan)
100 g geraspte belegen kaas
2 eetl. volkorenbroodkruim
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de prei, broccoli, paprika, courgette, ui en knoflook in een kom. Sprenkel de olijfolie erover, voeg chilipoeder, komijn en oregano toe en schud goed om. Schep het groentemengsel in de ovenschaal. Rooster de groenten 15 minuten in het midden van de oven. Voeg de tomatenblokjes en bonen toe, schep even om en zet het gerecht nog 10 minuten in de oven. Meng intussen de ricotta met de melk en meng de kaas met het broodkruim. Verdeel het ricottamengsel over de schotel en strooi het kaasmengsel erover. Zet het gerecht nog 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
860 kcal
Vetten
50 gram
Koolhydraten
57 gram
Eiwitten
45 gram
Meer recepten in de categorie