
Mexicaanse salade met gehakt, tortillachips en graskaas
4 pers.
ca. 20 min
Mexicaans
Ingrediënten
1 ijsbergsla
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 laurierblaadje
2 el tomatenpuree
500 g mager rundergehakt
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kaneel
1 tl paprikapoeder
400 g kidneybonen in blik
300 g Bonduelle crispy maïs
2 rijpe trostomaten
2 avocado’s
2 grote tortilla’s
zonnebloemolie
100 g Klaverland graskaas
200 g zure room
Bereidingswijze
Verwijder de buitenste bladeren van de ijsbergsla.
Snijd de ijsbergsla in grove reepjes en doe in een kom ijskoud water.
Zet apart.
Schil en snipper de ui.
Schil de knoflook en hak fijn.
Verwarm een ruime koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie.
Fruit hierin de ui.
Voeg wanneer de ui glazig begint te worden de knoflook en laurier toe.
Bak een paar minuten en voeg dan de tomatenpuree toe.
Bak nog een paar minuten en voeg dan het gehakt toe.
Breng op smaak met zout, peper en de specerijen.
Laat op laag vuur doorgaren.
Verwarm de bonen en maïs in een pannetje op laag vuur.
Snij de tomaten en avocado in blokjes, zet apart.
Snijd de tortilla’s in ieder 8 punten.
Verwarm een grote hapjespan met een flinke laag olie (ongeveer 2 centimeter).
Frituur wanneer de olie heet genoeg is de tortillapuntjes tot ze goudbruin en krokant zijn (pas op, ze verbranden snel!).
Laat de tortillachips uitlekken op keukenpapier en bestrooi gelijk met zeezout.
Rasp de kaas.
Giet de ijsbergsla af in een vergiet, laat goed uitlekken en verdeel over 4 borden.
Verdeel hierover het gehaktmengsel, de bonenmix, tomaten, avocado en de kaas.
Top de salade met een paar klodders zure room en serveer met de homemade tortillachips.