Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse salade met gekruide kip

Mexicaanse salade met gekruide kip

Ingrediënten

  • 1 stuk rode ui
  • 300 gram maïskorrels
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 stuk avocado
  • 2 kroppen little gem sla
  • 2 stuks zoete puntpaprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram Beter Leven kipfiletblokjes
  • 1 zakje mexicaanse kruiden
  • 1 stuk limoen
Mexicaanse salade met gekruide kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Giet de maïskorrels af en halveer de cherrytomaatjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder het uiteinde van de little gem, scheur de bladeren van de stronk en snijd in grove stukken. Halveer de zoete puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  2. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de kipfiletblokjes rondom bruin. Voeg de Mexicaanse kruiden toe en meng goed door elkaar. Voeg de puntpaprika toe en roerbak het geheel nog een paar minuten.
  3. Doe de little gem in een grote schaal. Meng de rode ui, de maïskorrels, de cherrytomaatjes en de avocado erdoor.
  4. Snijd de limoen in partjes en serveer samen met de salade en kip.
  5. Tip: Lekker met koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 463
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 57 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 11