
Mexicaanse salade met gekruide kip
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 stuk rode ui
300 gram maïskorrels
250 gram cherrytomaten
1 stuk avocado
2 kroppen little gem sla
2 stuks zoete puntpaprika's
2 eetlepels olijfolie
300 gram Beter Leven kipfiletblokjes
1 zakje mexicaanse kruiden
1 stuk limoen
Bereidingswijze
1. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Giet de maïskorrels af en halveer de cherrytomaatjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder het uiteinde van de little gem, scheur de bladeren van de stronk en snijd in grove stukken. Halveer de zoete puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
2. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de kipfiletblokjes rondom bruin. Voeg de Mexicaanse kruiden toe en meng goed door elkaar. Voeg de puntpaprika toe en roerbak het geheel nog een paar minuten.
3. Doe de little gem in een grote schaal. Meng de rode ui, de maïskorrels, de cherrytomaatjes en de avocado erdoor.
4. Snijd de limoen in partjes en serveer samen met de salade en kip.
Tip: Lekker met koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1944 Kj
Calorieën
463 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
24 gram