
Mexicaanse saladebowl met vegetarisch gehakt
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
26.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Ijsbergsla
3 stuks Trostomaten
1 stuk Rode ui
2 stuks Avocado
1 stuk Limoen
1 stuk Paprika
200 gram Vegetarisch gehakt
28 gram Tacokruiden
450 gram Kidneybonen
150 gram Maïs in blik
600 gram Bloemkoolrijst
150 gram Griekse yoghurt
1 bosje Koriander
Bereidingswijze
1. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes en de trostomaten in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Verwijder de pitten en schil van de avocado’s en prak het vruchtvlees. Breng op smaak met peper en zout, en voeg de rode ui toe. Snijd de limoen in partjes.
2. Snijd de puntpaprika’s in hele kleine blokjes. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de puntpaprika’s samen met het gehakt en de tacokruiden. Voeg na 5 minuten de kidneybonen met aanhangend vocht toe en proef. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Laat de mais uitlekken in een zeef of vergiet.
3. Verdeel de bloemkoolrijst over vier kommen of diepe borden. Verdeel hier het kidneybonenmengsel, de tomatenblokjes, de ijsbergsla, mais, guacamole en Griekse yoghurt over. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met de partjes limoen.
Meer recepten in de categorie