Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mexicaanse soep

Mexicaanse soep

Ingrediënten

  • 2 puntpaprika’s, in grote stukken
  • 500 g cocktailtrostomaten, gehalveerd
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 bosuien, in grove stukken
  • 1 bosje koriander (biologisch), grof gesneden
  • 4 tenen knoflook, gepeld en grof gehakt
  • 2 tl gemalen komijn
  • 800 ml groentebouillon (van een bouillonblokje)
  • EXTRA bakpapier, staafmixer
Mexicaanse soep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de paprika en tomaat 15 min. in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de bosui, koriander, knoflook en het komijnzaad toe. Fruit een paar min. en voeg dan de paprika, tomaten en bouillon toe. Laat de soep 10 min. zachtjes koken en pureer dan met een staafmixer.
  3. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en eventueel zout en verdeel over 4 kommen. En kies dan wat lekkers uit voor erop.

Variatie

Maak er je eigen soep van door een of meer toppings toe te voegen: tortillachips, 200 g verkruimelde feta, tomaatjes, fijngesneden bosje koriander, bakje zure room, jalepeñopepers in ringetjes, avocado in stukjes. Logisch, maar we benoemen het toch nog even: zo wordt deze slanke soep wel voller (lees: krijgt meer kcal.).

    Voedingswaarde

  • Kcal 100
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 8 g
  • Vet 6 g