
Mexicaanse soep
4 pers.
ca. 30 min
Mexicaans
Ingrediënten
2 puntpaprika’s, in grote stukken
500 g cocktailtrostomaten, gehalveerd
2 el zonnebloemolie
4 bosuien, in grove stukken
1 bosje koriander (biologisch), grof gesneden
4 tenen knoflook, gepeld en grof gehakt
2 tl gemalen komijn
800 ml groentebouillon (van een bouillonblokje)
EXTRA bakpapier, staafmixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de paprika en tomaat 15 min. in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de bosui, koriander, knoflook en het komijnzaad toe. Fruit een paar min. en voeg dan de paprika, tomaten en bouillon toe. Laat de soep 10 min. zachtjes koken en pureer dan met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met versgemalen peper en eventueel zout en verdeel over 4 kommen. En kies dan wat lekkers uit voor erop.
Variatietip!
Maak er je eigen soep van door een of meer toppings toe te voegen: tortillachips, 200 g verkruimelde feta, tomaatjes, fijngesneden bosje koriander, bakje zure room, jalepeñopepers in ringetjes, avocado in stukjes. Logisch, maar we benoemen het toch nog even: zo wordt deze slanke soep wel voller (lees: krijgt meer kcal.).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
100 kcal
Vetten
6 gram
Koolhydraten
8 gram
Eiwitten
2 gram