
Mexicaanse taco pizza met gekruid gehakt
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mexicaans
Ingrediënten
1 eetlepel zonnebloemolie
300 gram rundergehakt
1 zakje tacokruidenmix
2 stuks kant-en-klare pizzabodems
200 milliliter passata
1 rode paprika, in reepjes
1 blikje maïs (ca. 150 gram), uitgelekt
2 eetlepel jalapeñoringen uit pot (optioneel)
150 gram geraspte cheddarkaas
100 milliliter zure room
50 gram tortillachips, licht verkruimeld
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en rul het gehakt in circa 5 minuten bruin. Voeg de tacokruidenmix en 50 ml water toe en laat het geheel 2 minuten zachtjes pruttelen tot het vocht is opgenomen.
3. Leg de pizzabodems op de bakplaat. Bestrijk de bodems gelijkmatig met de passata.
4. Verdeel het gekruide gehakt, de reepjes paprika en de maïs over de pizzabodems. Bestrooi naar smaak met jalapeñoringen en dek af met de geraspte kaas.
5. Bak de pizza's 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de randen goudbruin zijn en de kaas volledig is gesmolten.
6. Haal de pizza's uit de oven. Verdeel de zure room in klodders over de pizza's en garneer met de verkruimelde tortillachips voor een knapperige bite. Serveer direct.
Variatietip
Liever zonder vlees? Vervang het gehakt door een blik (400 g) uitgelekte zwarte bonen of kidneybonen. Prak de helft van de bonen lichtjes en meng met de tacokruiden voor een heerlijke vegetarische variant.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3522 Kj
Calorieën
836 kcal
Vetten
42 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
75 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
36 gram
Zout
3.14 gram
Meer recepten in de categorie