
Mexicaanse tortillasoep met vegetarische kip, feta en avocado
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
33.48 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 bosje Koriander
2 tenen Knoflook
1 eetlepel Picadillo
690 gram Tomatensaus
750 ml Groentebouillon
310 gram Kidneybonen in blik
150 gram Mais in blik
200 gram Zwarte bonen in blik
320 gram Vegetarische kipstuckjes
1 stuk Avocado
75 gram Feta
50 gram Doritos
Bereidingswijze
1. Haal de korianderblaadjes los van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en hak de blaadjes grof. Hak de knoflook fijn. Verwarm een grote hapjespan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de koriandersteeltjes, knoflook en picadillokruiden gedurende 5 minuten.
2. Voeg de tomatensausaus en groentebouillon toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Giet de kidneybonen, mais en zwarte bonen af onder de kraan en laat uitlekken. Voeg toe aan de soep en laat 10 minuutjes pruttelen.
3. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegetarische kipstukjes goudbruin volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes. Verbrokkel de feta en de doritos.
4. Schep de soep in vier soepkommen of diepe borden. Verdeel er de vegetarische kipstukjes, avocado, feta, koriander en doritos over. Serveer gelijk.
Meer recepten in de categorie