
Mexicaanse vega bonenstoof
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
2 eetlepels arachideolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 theelepel paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree (à 70 g)
400 gram vegetarisch gehakt
400 gram Mexicaanse roerbakgroenten
300 milliliter groentebouillon
1 blik kidneyboon (uitgelekt)
1 blik zwarte bonen (uitgelekt)
250 gram mais (uitgelekt, blik)
200 milliliter zure room
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
1. Hak de knoflook en de peterselie.
2. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 2-3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
3. Schep de roerbakgroenten erdoor en roerbak 5 minuten. Voeg de bouillon, alle bonen en mais toe en stoof zachtjes 10 minuten.
4. Schep enkele lepels zure room op het gerecht en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
24 gram
Eiwitten
38 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie