
Mexicaanse vegetarische burger met salsa
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
4 eetlepels zonnebloemolie
4 plantaardige burgers
400 gram Mexicaanse roerbakgroenten
1 blik crispy maïs (150 g)
4 kaiserbroodjes
100 gram ijsbergsla
4 eetlepels milde salsa
50 gram tortillachips nacho cheese
Bereidingswijze
1. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de burgers in 7-9 min. lichtbruin en gaar.
2. Verhit intussen in een wok de laatste 2 el olie. Roerbak de Mexicaanse groenten 4 min.
3. Laat de maïs uitlekken, voeg toe aan de groenten en bak in nog 2 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
4. Snijd de broodjes open. Beleg de onderste helften met de ijsbergsla en wat groenten. Leg de burgers erop. Schep de salsa op de burgers en bestrooi met de chips.
5. Dek de burgers af met de bovenste helften van de broodjes en leg ze op 4 borden. Serveer de rest van de groenten apart erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
621 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
71 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
15 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie