
Mezze
Voorgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
400 gram kikkererwten (uitgelekt, blikje)
2 eetlepels sesampasta
1 teentje knoflook (geperst)
0.5 citroenen (sap)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
2 theelepels olijfolie
1 theelepel sesamzaad (geroosterd)
0 chilipepervlokken (naar smaak, versgemalen)
1 granaatappel
2 grote sinaasappels (geschild, in plakken)
1 bosje verse peterselie (fijngehakt)
200 gram couscous (geweld)
1 eetlepel olijfolie
4 trostomaten (in kleine blokjes)
1 rode ui (in kleine blokjes)
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
Bereidingswijze
1. Maal voor de humus de kikkererwten met de sesampasta, knoflook, citroen en komijn tot een gladde dikke pasta en verdun eventueel met wat water. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en doe over in een schaaltje.
2. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de sesamzaadjes en chilipeper.
3. Snijd voor de couscoussalade de granaatappel open en sla met een houten lepel op de schil om de zaadjes eruit te krijgen. Vang zaadjes en sap op in een kom.
4. Meng de pitjes en het sap met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
5. Meng alle ingrediënten voor de tomatensalade en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
6. Doe alle gerechten in mooie schaaltjes en zet bij elkaar op tafel. Serveer met in repen gesneden warm pitabrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
510 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
67 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie