
Mezzelune met pompoen en hazelnoten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
0.5 sinaasappels (schoongeboend)
400 gram pompoenblokjes
100 gram ricotta
250 gram mezzelune met paddenstoelenvulling (koelvers)
50 gram hazelnoten (geroosterd)
2 eetlepels olijfolie
2 takjes munt (blaadjes gescheurd)
Bereidingswijze
1. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Kook de pompoenblokjes in 10 min. gaar. Giet af en pureer met de ricotta, het sinaasappelrasp en 1-2 el -sap glad. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
2. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en hak de noten grof.
3. Schep de pompoensaus op bordjes, verdeel de pasta erover, besprenkel met de olie en bestrooi met de hazelnoten en munt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
354 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
22 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
11 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie