
Midden-Oosterse couscous met harissakip en granaatappel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
38.65 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Harissa
1 theelepel Honing
2 eetlepel Olijfolie extra vierge
4 stuks Kipdijfilet
1 stuk Verspakket couscous
1 stuk Granaatappel
100 gram Feta
75 gram Amandelen
2 eetlepel Groene olijven
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de harissa met de honing en de olijfolie. Masseer de kippendijen in met het harissamengsel. Doe de kippendijen in een ovenschaal en rooster 20-25 minuten in de oven of totdat de kip gaar is.
2. Snipper de ui en knoflook. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui met de knoflook gedurende vijf minuten. Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes van 2 x 2 centimeter. Voeg toe aan het uimengsel en bak 10-15 minuten terwijl je regelmatig roert, tot de groenten beginnen te verkleuren.
3. Doe de couscous samen met de rozijnen, abrikozen en kruidenmix in een schaal en overgiet met heet of kokend water tot het net onder staat. Roer een keer goed, dek de kom af en laat 10 minuten staan.
4. Haal de pitjes uit de granaatappel en verbrokkel de feta. Hak de amandelen grof. Roer de couscous los en meng de olijven, granaatappel en feta erdoor. Meng de sausmix door de groenten en haal de kip uit de oven. Schep de couscous op vier borden en leg hier de groenten op. Top met de kip en de amandelen en serveer.
Meer recepten in de categorie