Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Midden-Oosterse flatbreads met kabeljauw en tabouleh

Midden-Oosterse flatbreads met kabeljauw en tabouleh

Ingrediënten

  • 1 theelepel Gemalen komijn
  • 400 gram Kabeljauwfilet, indien nodig ontdooid
  • 150 gram Couscous
  • 1 stuk Bouillonblokje
  • 1 stuk Komkommer
  • 250 gram Cherrytomaten
  • 1 bosje Peterselie
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
  • 4 stuks Flatbread
  • 150 gram Griekse yoghurt
Midden-Oosterse flatbreads met kabeljauw en tabouleh product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de gemalen komijn met 4 eetlepels olijfolie en ¼ theelepel zout. Snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 3 x 5 cm en meng met de komijnolie. Verdeel over een ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat en bak in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
  2. Meng ondertussen de couscous met het bouillonblokje in een kom. Voeg voldoende heet water toe zodat de couscous ten minste 1 centimeter onder water staat. Dek af met een bord en laat wellen.
  3. Snijd de komkommer en cherrytomaten in hele kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en meng met de komkommer, cherrytomaten, peterselie, citroensap, citroenrasp, een snuf zout en 2 eetlepels olijfolie in een grote kom. Verwarm de flatbreads een paar minuten in de oven in de oven.
  4. Serveer de tabouleh met de flatbreads, kabeljauw en Griekse yoghurt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 374
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 52 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 5