

Midden-Oosterse flatbreads met kabeljauw en tabouleh
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Overig
12.67 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 theelepel Gemalen komijn
400 gram Kabeljauwfilet
150 gram Couscous
1 stuk Bouillonblokje
1 stuk Komkommer
250 gram Cherrytomaten
1 bosje Peterselie
1 stuk Citroen
4 stuks Flatbread
150 gram Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de gemalen komijn met 4 eetlepels olijfolie en ¼ theelepel zout. Snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 3 x 5 cm en meng met de komijnolie. Verdeel over een ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat en bak in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
2. Meng ondertussen de couscous met het bouillonblokje in een kom. Voeg voldoende heet water toe zodat de couscous ten minste 1 centimeter onder water staat. Dek af met een bord en laat wellen.
3. Snijd de komkommer en cherrytomaten in hele kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en meng met de komkommer, cherrytomaten, peterselie, citroensap, citroenrasp, een snuf zout en 2 eetlepels olijfolie in een grote kom. Verwarm de flatbreads een paar minuten in de oven in de oven.
4. Serveer de tabouleh met de flatbreads, kabeljauw en Griekse yoghurt.
Meer recepten in de categorie