Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Midden-Oosterse gebakken rijst

Midden-Oosterse gebakken rijst

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 6 stuks dadels
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 10 gram munt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stuks rode uien
  • 2 stuks aubergines
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
Midden-Oosterse gebakken rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. 2. Pel en snijd de rode ui in grove stukken. Pel en pers de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes, de dadel in stukjes en de munt in reepjes.
  3. 3. Verdeel de rode ui en de aubergine over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olie en het komijnpoeder en bak in de oven in 25 minuten gaar. Roer halverwege door.
  4. 4. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 5. Verhit een scheutje olie in een pan, fruit de knoflook en bak het gehakt rul. Voeg de kaneel, de dadels en de rijst toe en bak het geheel 6 minuten door. Meng tot slot de aubergine en de rode ui erdoorheen.
  6. 6. Verdeel de Midden-Oosterse gebakken rijst over de borden, serveer met de Griekse yoghurt en garneer met de munt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 597
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 6