
Midden-Oosterse gebakken rijst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram rijst
6 stuks dadels
500 gram rundergehakt
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen komijn
10 gram munt
1 teentje knoflook
2 stuks rode uien
2 stuks aubergines
4 eetlepels Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in grove stukken. Pel en pers de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes, de dadel in stukjes en de munt in reepjes.
3. Verdeel de rode ui en de aubergine over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olie en het komijnpoeder en bak in de oven in 25 minuten gaar. Roer halverwege door.
4. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit een scheutje olie in een pan, fruit de knoflook en bak het gehakt rul. Voeg de kaneel, de dadels en de rijst toe en bak het geheel 6 minuten door. Meng tot slot de aubergine en de rode ui erdoorheen.
6. Verdeel de Midden-Oosterse gebakken rijst over de borden, serveer met de Griekse yoghurt en garneer met de munt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2508 Kj
Calorieën
597 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
32 gram