
Midden-Oosterse maaltijdsalade met bloemkoolrijst en kipchipolata's
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
40.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Teen Knoflook
400 gram Bloemkool rijst
1 theelepel Baharat
350 gram Kip chipolata
400 gram Linzen in blik
1 stuk Granaatappel
100 gram Feta
1 bosje Koriander
1 stuk Citroen
350 gram Gegrilde groenten
Bereidingswijze
1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Hak de knoflook fijn en bak de knoflook een paar minuten in de pan. Voeg als de knoflook begint te geuren de bloemkoolrijst met de baharat en een snuf zout toe. Bak een paar minuten en draai het vuur uit. Haal de bloemkoolrijst uit de pan en zet apart.
2. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheutje olijfolie. Bak hierin de chipolataworstjes in ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn.
3. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af met lauwwarm water. Haal de pitjes uit de granaatappel. Hak de feta en koriander grof. Meng de linzen met twee eetlepels olijfolie en alle resterende ingrediënten behalve de worstjes. Proef en breng op smaak met peper en zout.
4. Snijd de worstjes in stukjes van ongeveer 4 centimeter lang en meng door de salade. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie