Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Melkpudding met gekonfijte mineola, pistache en vanille

Melkpudding met gekonfijte mineola, pistache en vanille

Ingrediënten

  • 6 el Maizena
  • 500 ml PLUS volle melk (PlanetProof)
  • 100 gram + 2 tl kristalsuiker
  • 1 el vanille aroma
  • 2 mineola’s
  • 2 eetlepels pistachenoten
Melkpudding met gekonfijte mineola, pistache en vanille product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 260 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer het Maizena met de helft van de melk in een steelpan glad.
  2. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten.
  3. Giet de resterende melk, 200 milliliter water en 2 theelepels suiker bij het mengsel.
  4. Voeg de vanille aroma toe aan het melkmengsel.
  5. Verwarm de melk voorzichtig op middelhoog vuur, roer met een garde.
  6. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en je de vanille begint te ruiken.
  7. Wanneer je luchtbellen ziet roer je nog ongeveer twee minuten door, totdat het de dikte heeft van vla.
  8. Haal de pan van het vuur.
  9. Giet de melkpudding in 4 bakjes of mooie glazen.
  10. Laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.
  11. Maak ondertussen de gekonfijte mineola door de oranje schil van de vruchten te snijden en tegelijkertijd de resterende suiker met 100 ml water te verwarmen tot een siroop.
  12. Snijd in dunne reepjes en voeg toe aan de siroop.
  13. Laat op laag vuur ongeveer 30 minuten konfijten.
  14. Snijd met een scherp mes de partjes mineola los van het vruchtvlees.
  15. Voeg het sap dat vrijkomt toe aan de siroop.
  16. Rooster de pistachenoten in een droge pan en snijd in grove stukjes.
  17. Serveer de melkpuddinkjes met een lepel van de gekonfijte mineola, de siroop, wat partjes verse mineola en de pistachenootjes.

Variatie

Kun je geen mineola's vinden? Vervang ze door sinaasappel of mandarijn.