

Midden-Oosterse Sabich bowl
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
8.82 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Aubergine
350 gram Zoete aardappel
50 ml Olijfolie
1 Teen Knoflook
100 gram Tahin
1 stuk Citroen
4 stuks Eieren
250 gram Cherrytomaten
1 stuk Rode ui
150 gram Verse spinazie
1 bosje Peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de uiteindes van de aubergines en de zoete aardappels. Snijd de groenten in plakken van 1-2 cm dik. Meng met de olijfolie en een theelepel zout. Verdeel over een of twee met bakpapier beklede bakplaten. Rooster 25 minuten in de oven of totdat groenten goudbruin en gaar zijn.
2. Hak de knoflook fijn. Besprenkel met een mespuntje zout en wrijf met de zijkant van een koksmes tot een gladde pasta (je zult een aantal keer heen en weer moeten gaan met het mes). Meng de knoflook door de tahin. Breng op smaak met een snuf zout en een theelepel citroensap. Voeg 1 eetlepel koud water toe en meng goed. Het geheel wordt nu dik en stroef. Voeg nog 1-2 eetlepels koud water toe en roer goed tot de consistentie van een dressing. Zet apart tot gebruik.
3. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 minuten. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de rode ui in dunne ringen. Meng de spinazie met het resterende citroensap en hak de peterselie grof. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze.
4. Verdeel de spinazie over vier diepe borden. Verdeel de aubergine, zoete aardappel en cherrytomaten erover. Besprenkel met de tahindressing. Halveer de eieren in de lengte. Top de sabich bowls met de rode ui, peterselie en eieren.
Meer recepten in de categorie