
Mie met Chinese roerbak, zalm en garnalen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Chinees
Ingrediënten
300 gram mie
2 eetlepels sesamolie
300 gram Chinese kool (in dunne reepjes)
200 gram kastanjechampignons (in plakjes)
1 theelepel knoflook (geperst)
250 gram zalmfilet (in blokjes)
150 gram roze garnalen
2 eetlepels oestersaus
1 bosje koriander (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken. Kook de mie liever iets te kort dan iets te lang, zodat deze nog een bite houdt.
2. Verhit de olie in de wok of hapjespan en roerbak hierin de Chinese kool, champignons en de knoflook in een paar minuten beetgaar. Bestrooi met zout en peper.
3. Voeg de zalm en garnalen toe en roerbak nog enkele minuten op hoge stand.
4. Schep de mie en oestersaus door de roerbak en warm nog een minuut mee.
5. Schep als laatste de koriander erdoor en serveer in diepe borden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
505 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
56 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie