

Mihoen goreng met kipsate
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.97 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Kipdijfilet
2 eetlepel Ketjap manis
250 gram Mihoen
4 eetlepel Plus olijfolie
450 gram Nasigroenten
1 Teen Neutraal knoflook
1 theelepel Kurkuma
1 theelepel Paprikapoeder
1 Snufje Gember
1 Snufje Komijn gemalen
4 stuks Eieren
4 eetlepel Satesaus
Bereidingswijze
1. Snijd de kip in blokjes en meng met de ketjap manis. Laat 20 minuten marineren.
2. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de nasigroenten aan. Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de nasigroenten, samen met de kurkuma, paprikapoeder, gemberpoeder en komijn. Breng op smaak met zout en bak verder tot de groenten gaar zijn.
3. Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan en bak de kip rondom aan tot dit gaar is. Je kunt ervoor kiezen om de kip aan stokjes te rijgen, maar je kunt de kip ook los bakken.
4. Kook intussen ook de mihoen zoals op de verpakking vermeld staat gaar. Meng de mihoen met de groenten door.
5. Verhit als laatste 1 el olie in een koekenpan en bak de eieren.
6. Serveer de mihoen met de kip, gebakken eieren en satésaus.
Meer recepten in de categorie