
Mihoen met grote garnalen en ERU Balans Sambal
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
350 gram mihoen
200 gram ERU Balans Sambal
2 stengels bosui
2 teentjes knoflook
0.5 rode pepers
250 gram grote garnalen
0 rijstolie
0 peper en zout
Bereidingswijze
1. Kook de mihoen. Spoel de mihoen koud.
2. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
3. Snijd de rode peper in halve dunne ringetjes.
4. Pel de knoflook en hak deze fijn.
5. Was de bosui en snijd in ringen (let op dit is tevens voor het garneren).
6. Verhit een scheut olie in een wok.
7. Fruit de rode peper en knoflook in de olie in ca. 2 minuten.
8. Voeg de bosui en garnalen toe en wok in ca. 5 minuten.
9. Draai het vuur een standje lager.
10. Voeg ERU Balans Sambal toe en verwarm onder constant roeren gedurende ca. 2 minuten.
11. Meng de mihoen erdoor en verwarm onder constant roeren nog ca. 5 minuten.
12. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
13. Verdeel de mihoen met de garnalen over 4 diepe kommen.
14. Garneer met de bosui.
Meer recepten in de categorie