
Mihoensalade met komkommer en mango
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
200 g mihoen
1 winterwortel
1 eetrijpe mango
3 snoepgoed komkommers
1/3 bakje munt
2 cm verse gember
1 limoen
1 el gembersiroop
1 el chilisaus
4 el olijfolie extra vergine
4 el gebrande cashewnoten
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water af. Doe in een kom.
Schrap de wortel en maak met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte lange linten en doe ze bij de mihoen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de komkommers in schuine dunne plakjes. Snijd de munt fijn. Meng alles door de mihoen.
Schil de gember en rasp op een fijne rasp. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
Meng de gembersiroop met de chilisaus, olijfolie en de limoenrasp. Breng op smaak met limoensap en verse gember. Verdeel de dressing over de salade.
Hak de cashewnoten grof en bestrooi de salade ermee.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
333 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
5 gram