Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mihoensalade met komkommer en mango

Mihoensalade met komkommer en mango

Ingrediënten

  • 200 g mihoen
  • 1 winterwortel
  • 1 eetrijpe mango
  • 3 snoepgoed komkommers
  • 1/3 bakje munt
  • 2 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el chilisaus
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 4 el gebrande cashewnoten
  • Aluminiumfolie
Mihoensalade met komkommer en mango product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water af. Doe in een kom.
  2. Schrap de wortel en maak met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte lange linten en doe ze bij de mihoen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de komkommers in schuine dunne plakjes. Snijd de munt fijn. Meng alles door de mihoen.
  3. Schil de gember en rasp op een fijne rasp. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  4. Meng de gembersiroop met de chilisaus, olijfolie en de limoenrasp. Breng op smaak met limoensap en verse gember. Verdeel de dressing over de salade.
  5. Hak de cashewnoten grof en bestrooi de salade ermee.

    Voedingswaarde

  • Kcal 333
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Vet 23 g