Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Mijterpasteitjes met kip, abrikozen en speculaaskruiden

Mijterpasteitjes met kip, abrikozen en speculaaskruiden

4 pers.
ca. 45 min
Hollands

Ingrediënten

8 plakjes bladerdeeg
4 kippenbouten
1 tl speculaaskruiden
1 ui
1 teen knoflook
2 trostomaten
8 gedroogde abrikozen
50 ml sherry
2 el fijngehakte bladpeterselie
1 ei
Poedersuiker naar smaak

Bereidingswijze

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat op een grote plank ontdooien.
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie en kruid de kippenbouten met de speculaaskruiden.
Bak de kippenbouten aan weerszijden goudbruin en snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
Zet het vuur laag en voeg de ui en knoflook toe. Laat 3-5 minuten meebakken tot de ui glazig is en begint te geuren.
Snijd de trostomaten in grove stukken en ontdoe van het kroontje.
Voeg samen met de abrikozen toe aan de kip en bak kort mee.
Blus het geheel af met de sherry en nog 50 ml water en laat met een deksel op de pan 20 minuten sudderen, totdat de kippenbouten gaar zijn en de abrikozen lekker zacht.
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover 4 plakjes bladerdeeg. Snijd het bladerdeeg in de vorm van een mijter en doe dit ook bij de rest van het bladerdeeg.
Bewaar de rest van het bladerdeeg in de koelkast of vriezer, zodat je daar in de toekomst met een beetje geraspte kaas en paprikapoeder een heerlijke snack van kunt maken.
Haal de kip van het vuur en leg de bouten op een schone plank. Trek het vlees met twee vorken van het bot en tevens uit elkaar.
Meng met een beetje van het braadvocht, de tomaat, ui, knoflook en abrikozen.
Breng indien nodig op smaak met peper en zout en verdeel over de plakjes bladerdeeg op de bakplaat.
Leg de rest van het bladerdeeg over de kipvulling en druk de randjes aan met een vork.
Bestrijk de bovenkant van de mijterpasteitjes met een beetje ei en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en krokant.
Knip ondertussen van een stukje papier mal met in het midden een kruis dat op de mijterpasteitjes past (liever iets te groot dan te klein).
Leg ze over de gebakken pasteitjes en bestrooi met de poedersuiker.
Haal de mal voorzichtig van de pasteitjes en serveer gelijk.
’t Heerlijk avondje is nu écht gekomen!
Deel het op:
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing Toevoeging
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Lay’s Bugles en Lay’s Wokkels

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen