
Mijterpizza met zoete aardappel en mozzarella
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 rol pizzadeeg met tomatensaus (koelvers, 600 g)
200 gram zoete aardappels
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
50 gram olijven zonder pit
1 theelepel gedroogde oregano
50 gram mozzarella (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het pizzadeeg met het bakpapier af. Snijd het deeg in mijtervorm en leg met het bakpapier op de bakplaat. Snijd van de onderzijde 3 repen en houd apart. Bestrijk de mijter met de tomatensaus.
2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van 2 mm. Pers de knoflook boven de olie. Meng de knoflookolie met de zoete aardappel.
3. Verdeel de zoete aardappel met de olijven over de tomatensaus. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
4. Leg 2 repen als kruis en halveer de derde reep voor de wimpels aan de zijkanten. Bestrooi het kruis en de wimpels met de mozzarella.
5. Bak de pizza in de oven in 15 min. lichtbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
557 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
69 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
21 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie