
Milde kidneybonenmix met gebakken kipfilet
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
2 potten Hak Bonenmix kidney, bruine & witte bonen
4 kipfilets
Peper
Zout
3 el olijfolie
1 Pak PLUS witte rijst
250 gr Champignons
1 Zakje gesnipperde ui
200 gr Prei
1 Rode paprika
1 el Gehakte peterselie
Bereidingswijze
Snijd de champignons in vieren, de prei in ringen en de rode paprika in blokjes.
Olie een grillpan in en laat deze heet worden. Besmeer de zalm rijkelijk met pesto met rucola en doe er wat citroensap op. Gril de vis in ongeveer 10 minuten gaar; let op de vis moet wel zacht blijven.
Bak ondertussen de aardappeltjes in een met gewone olijfolie verhitte koekenpan goudbruin en gaar.
Serveer de zalm samen met verse rucola, cherry tomaatjes en gebakken aardappeltjes.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit vervolgens een andere koekenpan en bak de groenten kort aan in olijfolie, voeg op het laatst de bonenmix toe en verwarm deze kort mee. Strooi er net voor het serveren de peterselie overheen en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de groenten samen met de kipfilet en de rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
365 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
29 gram
Eiwitten
38 gram