
Minestrone met tortellini
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
400 gram Italiaanse roerbakgroente (zonder ui)
1 liter groentebouillon van tablet
500 gram gezeefde tomaten (passata)
200 gram tortellini ai formaggi
Bereidingswijze
1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
2. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de Italiaanse groenten toe en bak al omscheppend 3 min. Schenk de bouillon en gezeefde tomaten bij de groenten. Breng aan de kook. Zet de warmtebron op een lage stand en laat de soep 5 min. zachtjes koken.
3. Voeg de tortellini toe en kook de pasta in de soep in 10 min. gaar.
4. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de minestrone in 4 kommen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
286 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
41 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
9 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie