
Mini-appelflappen
Nagerecht
8 pers.
ca. 15 min
Nederlands
Ingrediënten
4 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
2 goudrenetten (geschild, in kleine blokjes)
3 eetlepels rozijnen
3 eetlepels suiker
2 theelepels kaneelpoeder
0 eidooiers (om te bestrijken)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bladerdeegplakken diagonaal doormidden.
2. Meng alle ingrediënten en leg 1,5 tot 2 eetlepels vulling op iedere bladerdeegdriehoek. Vouw het driehoekje dicht waardoor er een kleiner pakketje (driehoekje) ontstaat.
3. Bestrijk de randen met eigeel en druk alles goed aan met een vork. Bestrijk de bovenkant ook met eigeel en strooi er wat extra suiker over. Bak de mini-appelflappen in circa 15 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
150 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
21 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie