Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Mini beef wellingtons

Mini beef wellingtons

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 150 gram gesneden kastanjechampignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
  • 270 gram kogelbiefstuk
  • 1 ei
Mini beef wellingtons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 10 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snipper de sjalot en snijd de gesneden kastanjechampignons heel fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. op hoog vuur, laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2 Verdeel dit mengsel over ontdooide plakjes roomboter bladerdeeg. Snijd de kogelbiefstuk in stukjes van 3-4 cm, bestrooi ze met peper en zout en leg ze op de vulling. Vouw het bladerdeeg eromheen en plak de randjes goed vast. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  3. 3 Bak de bites in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 25 min goudbruin en gaar.

Variatie

Wijntip: Chateau Magnan La Gaffeliere Saint-Emilion Grand Cru

    Voedingswaarde

  • Kcal 323
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 19 g
  • Vet 23 g
  • Vezels 1