
Mini beef wellingtons
10 pers.
ca. 55 min
Ingrediënten
1 sjalot
150 gram gesneden kastanjechampignons
1 eetlepel olijfolie
10 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
270 gram kogelbiefstuk
1 ei
Bereidingswijze
1 Snipper de sjalot en snijd de gesneden kastanjechampignons heel fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. op hoog vuur, laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Breng op smaak met peper en zout.
2 Verdeel dit mengsel over ontdooide plakjes roomboter bladerdeeg. Snijd de kogelbiefstuk in stukjes van 3-4 cm, bestrooi ze met peper en zout en leg ze op de vulling. Vouw het bladerdeeg eromheen en plak de randjes goed vast. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
3 Bak de bites in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius in ca. 25 min goudbruin en gaar.
Variatietip!
Wijntip: Chateau Magnan La Gaffeliere Saint-Emilion Grand Cru
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
323 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie